Njoki od bundeve sa preljevom od špeka / Pumpkin gnocchi with bacon


  



Ovo jednostavno , brzo i ukusno jelo možete praviti i sa klasičnim njokima, ja sam ovaj puta koristila njoke od bundeve zato što je jesen i volim te fine i mirisne plodove jeseni. Ovaj preljev kao i onaj od maslaca i kadulje možete koristiti i kao preljev za raviole ili drugu punjenu tjesteninu

Sastojci:

200 gr dimljene slanine
1 žlica ulja
----------------------
Ribani sir ili parmezan


 Priprema:

Njoke (mogu biti i smrznuti) ubacite u kipuću vodu u koju ste dodali soli i malo ulja. Kuhajte njoke na laganoj vatri dok ne isplivaju na površinu. Odvojite malo vode u kojoj su se kuhali njoki oko 50 ml , a zatim njoke istresite u cijedilo, malo properite pod mlazom vruće vode i ostavite da se dobro ocijede.

Uzmite veću tavu i ugrijte ju , smanjite vatru i dodajte 1 žlicu ulja i sitno sjeckanu slaninu. Pržite slaninu dok ne postane hrskava i pusti svoju masnoću.

Ocijeđene njoke istresite na masnoću i slaninu. Miješajte i pustite da se malko zapeku i upiju okuse od slanine. Zalijte sa malo vode od njoka. Dodajte papra i soli ako je potrebno jer će slanina već zasoliti jelo. Možete i posipati sitno sjeckanim koprom jer se bundeva i kopar jako dobro slažu. Ostavite još minutu ili dvije da tekućina ispari i okusi se prožmu.

Razdijelite njoke na tanjure posipajte ih ribanim sirom i poslužite dok su topli uz neku finu salatu.



Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni recepti