Bez pečenja. Jeftino, brzo i jednostavno fantastično!
Sastojci :
500 gr keksa Petite Beurre
2 pudinga od vanilije
2 pudinga od maline
1400 ml mlijeka
200 gr maslaca ili margarina
----------------------------
2 dcl mlijeka
1 žlica ruma
----------------------------
2 šlag pjene u prahu
Šarene mrvice
Priprema:
U široj zdjelici izmiješati mlijeko i rum, te ostaviti sa
strane za močenje keksa.
Pripremiti tepsiju i provjeriti kako možemo složiti keks da
pokrije cijelo dno.
Pokraj tepsije pripremiti keks i mlijeko za močenje da nam bude pri ruci.
Sada se bacamo na izradu fila. Margarin izvagati 2 x po 100
gr i isjeći na kocke.
Pripremiti dva lončića za kuhanje. U svaki staviti po 600 ml
mlijeka i 4 žlice šećera i staviti oba kuhati.
U jednoj zdjelici umiješati 1 dcl mlijeka i oba pudinga od
vanilije, a u drugoj 1 dcl mlijeka i oba
pudinga od maline.
Smijesu za puding od vanilije ukuhamo u jedan lončić sa
mlijekom a onu od maline u drugi lončić sa mlijekom. Ako možete kuhajte oba u isto vrijeme. Kuhati na laganoj vatri dok
ne prokuhaju, skloniti sa vatre i u svaki umiješati 100 gr maslaca. Miješati
dok se maslac sasvim ne otopi i odmah filovati.
Slaganje:
Keks umakati u smjesu mlijeka i ruma i slagati jedan do
drugog da prekrijemo dno tepsije. Prelijemo sa polovinom vrelog fila od vanilije
i poravnamo ga.
Preko toga slažemo drugi sloj umočenog keksa te zalijemo sa
polovicom vrelog fila od maline.
Poravnamo.
Posložimo treći sloj namočenog keksa i prelijemo ga sa
drugom polovicom fila od vanilije. Poravnamo.
Složimo četvrti sloj namočenog keksa i prelijemo sa drugom
polovicom fila od maline. Poravnamo.
Moramo biti brzi jer se puding brzo hladi i počne stiskati.
Ostaviti da se hladi u hladnjaku sat vremena.
Ukrasiti sa šlagom i vratiti u hladnjak na barem 3-4 sata
ili preko noći.
Ukrasiti šarenim mrvicama, izrezati na kocke i poslužiti
hladno.
Jako lijepe kocke :-)))
OdgovoriIzbrišiDimenzije tepsije?
OdgovoriIzbriši