Punjene zapečene tikvice / Stuffed baked zucchini




Sastojci:

4 srednje tikvice
250 gr mljevenog mesa
1 glavica luka
1 veći krumpir
1 češanj češnjaka
2 žlice kiselog vrhnja
Peršinov list
Sol, papar
1 žlica Vegete
100 gr ribanog sira trapista

Priprema:

U dobro zagrijanoj tavi ispržiti sitno sjeckani luk dok ne počne dobivati boju. Dodati mljeveno meso i dobro dinstati uz miješanje, dodati začine, sitno sjeckani peršinov list i krumpir nariban na ribež za jabuke. Dinstati još 5 minuta.
Skloniti sa vatre i umiješati kiselo vrhnje da se sve poveže.

Tikvice oguliti, ukloniti peteljku, prerezati po dužini i malom žličicom izdubiti ( ukloniti sjemenke ). Poslagati ih u nauljenu tepsiju i puniti sa nadjevom. Posipati sa ribanim sirom i peći u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30 minuta.




Popularni recepti