Sastojci:
4 srednje tikvice
250 gr mljevenog mesa
1 glavica luka
1 veći krumpir
1 češanj češnjaka
2 žlice kiselog vrhnja
Peršinov list
Sol, papar
1 žlica Vegete
100 gr ribanog sira trapista
Priprema:
U dobro zagrijanoj tavi ispržiti sitno sjeckani luk dok ne
počne dobivati boju. Dodati mljeveno meso i dobro dinstati uz miješanje, dodati
začine, sitno sjeckani peršinov list i krumpir nariban na ribež za jabuke. Dinstati
još 5 minuta.
Skloniti sa vatre i umiješati kiselo vrhnje da se sve poveže.
Tikvice oguliti, ukloniti peteljku, prerezati po dužini i malom
žličicom izdubiti ( ukloniti sjemenke ). Poslagati ih u nauljenu tepsiju i
puniti sa nadjevom. Posipati sa ribanim sirom i peći u zagrijanoj pećnici na
200°C oko 30 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar