Još jedan jako ukusan i dekorativan recept sa Coolinarike !
Pravim ga za Uskrs već drugu godinu. Fino paše uz slanu šunku i žestoki hren.
Sastojci
Za tijesto:
1 kg (+100 gr) brašna
1 kašičica praška za pecivo
4 žličice suhog kvasca
2 dl mlijeka
2 dl jogurta
2 dl vode
1 dl ulja
2 kašičice soli
2 kašičice šećera
Za premaz:
200 gr maslaca ili margarina
200 gr krem-sira (ili nekog drugog, mazivog)
1 kašičica soli
I još:
1 jaje,
4-5 žlice ulja,
Sezam
Priprema
Prosijati brašno u veću zdjelu, dodati sol, suhi kvasac,
šećer i prašak za pecivo i sve izmiješati.
Posebno izmiješati sve tekuće sastojke. Jaja, jogurt,
mlijeko i ulje i dodati ih u suhe sastojke te sve umijesiti u glatko tijesto.
Posudu tijestom prekriti krpom i ostaviti na toplo mjesto ,
da se diže 45 – 60 min dok se tijesto ne podupla.
Omekšani maslac izmiješati sa sirom i soli.
Radnu površinu pobrašniti i oklagijom razvući tijesto na
debljinu od pola prsta.
Obrezati krajeve ako su neravni.
Cijelu površinu tijesta premazati mješavinom maslaca i sira.
Zatim isjeći tijesto
na trake, po širini, kod mene je bilo osam traka širine oko 7 cm. 7. Pleh (32 cm) postaviti papirom za pečenje. Srolati
jednu traku i postaviti je na centar pleha. Zatim uzimati traku po traku i naslanjati je
redom, na kraj od prethodne trake (znači, samo prva rolna je srolana, posle se
samo prenose trake i "lijepe" u krug). To je malo masno i neuredno,
ali ništa se to ne vidi kad se pita ispeče ;)
Nema komentara:
Objavi komentar