Pohane, punjene palačinke





Palačinke punjene ukusnim nadjevom od mljevenog mesa, kiselog vrhnja, topljenog sira  i začina, možda malo više posla, ali je definitivno fantastično. Ovo je recept za 4 osobe tj. 12 kom, 3 po osobi iako su meni osobno i 2 bile  dosta.

Sastojci

Za palačinke:

1 jaje
1 šalica mlijeka
1 šalica vode
2 šalice brašna
2 prstohvata soli
Ulje za pečenje


Za nadjev:

300 gr miješanog mesa
1 manja glavica luka  ili 2 mlada luka
1 češanj češnjaka
1 srednji krumpir
1 žlica Vegete
Sol, papar
2 žlice kiselog vrhnja
100 gr sira trapista ili topljenog sira u listićima
Malo ulja


Za paniranje:
Brašno
1 jaje
Krušne mrvice


Priprema

U zdjeli umiješati  sve sastojke za palačinke u glatku smijesu.
Palačinke peči normalno u vreloj tavi za palačinke na malo ulja te ih pustiti da se malo ohlade.

Isjeckati luk i češnjak na sitno. Krumpir izribati na ribež za jabuke.
Popržiti luk na tavi sa malo ulja dok ne postane staklast.
Ubaciti mljeveno meso te pržiti na luku miješajući.
Dodati češnjak i začine te još miješati dok se meso dovoljno ne poprži, dodati ribani krumpir sve dobro izmiješati i pustiti da krčka 1-2 min.
Skloniti sa vatre i umiješati kiselo vrhnje. Po potrebi dodatno začiniti.  

Svaku palačinku namazati sa filom do pola preko fila rasporediti sir i palačinku srolati u valjak.




Svaki valjak panirati na klasičan način. Prvo uvaljati u brašno, pa u jaje, pa u krušne mrvice. Treba samo paziti da se ne razmotaju.

Pržiti u vrelom ulju dok ne dobiju boju sa svih strana. Ocijediti na papirnatom ubrusu od viška ulja.

Ja sam poslužila uz rižu, zelenu salatu i hladni umak od ajvara  ali vi možete izabrati neku drugu kombinaciju.

Hladni umak od ajvara

1 žlica ajvara kiselog vrhnja
1 žlica kiselog vrhnja
Sve dobro izmiješati









Popularni recepti