Krem juha od bundeve




Recept za ovu aromatičnu, kremastu i ukusnu juhu našla sam na internetu sigurno će se često naći na našem stolu. Obožavam kombinaciju bundeve i kopra.



Sastojci

650gr očišćene muškatne bundeve ili slične bundeve ili tikve
1 krumpir
1 luk
1 mrkva
650-700 ml temeljca za juhu
1,5 dl vrhnja za kuhanje
1 češnjak
sol. papar,
Vegeta,
muškatni oraščić,
bosiljak, kopar


Priprema

Bundevu očistiti pa narezati na kockice, isto tako  krumpir i mrkvu.

Na malo ulja pro dinstati luk pa dodati krumpir, tikvu i mrkvu.
Kratko dinstati pa zaliti sa temeljcem i smanjiti vatru na najmanje .i kuhati dok povrće ne  omekša.  

Kad je povrće omekšalo usitniti stapnim mikserom ili samljeti u blenderu,  pa dodati začine i vrhnje za kuhanje i još kratko prokuhati.


Kockice prženog kruha

Stari kruh narezati na kockice posuti sa malo ulja i peči dok ne dobiju boju  na 220°C



Posluživanje

Poslužiti uz kockice prženog kruha ili po želji






Izvor recepta: coolinarika - vonzi




Popularni recepti