Mint and Chocolate Cupcakes





Možda će vam se činiti da pretjerujem sa cupcakesima ali šta mogu kad su tako ukusni, kremasti i prekrasni, mogu se jesti već isti dan i mogu se raditi u bezbroj kombinacija. A ova kombinacija mi se već neko vrijeme mota po glavi. A inspiracija za njih su mi bile meni omiljene čokoladice After Eight


Podrobnije o izradi Savršenog mixa za savršene Muffins i Cupcakes pogledajte  u linku OVDJE.



Sastojci

Za biskvit – Za mix:

2 šalice Brašna (oduzeti 2 žlice zbog dodavanja kakaoa )
5 žlica Šećera
2 žlice Kakaoa
Prašak za pecivo
-----------------------
1 jaje
1 dcl ulja
2 dcl mlijeka
-----------------------
50 gr tvrdih mentol bombona
100 gr čokolade sa kuhanje - ribane


Za kremu:

100 gr tvrdih mentol bombona
3 dcl mlijeka
100 gr čokolade za kuhanje
3 žlice gustina
125 gr maslaca ili margarina


IZRADA BISKVITA:

Ugrijati pećnicu na 180°C

Tvrde mentol bombone treba zdrobiti u mužaru ili pomoću oklagije za tijesto ili čekićem za meso u male sitne tvrde komadiće bombona.



Mix za muffine tj. sve suhe sastojke istresite u zdjelu: brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i sve ravnomjerno izmiješajte.

U drugoj posudi izmiješati sve dodatne tj. sve tekuće sastojke: jaja, mlijeko i ulje.
Ne trebate mikser samo razradite vilicom. Ulijte tekuće sastojke u suhe i pomoću lopatice za miješanje izmiješajte u glatku jednoličnu smijesu. Umiješati na kraju ribanu čokoladu i drobljene mentol bombone  i odmah puniti košarice. 

Pripremite 20 - 24 papirnatih košarica i poslažite ih u  modle za muffine,  trebat će te peči u dvije ture.
U svaku košaricu staviti 1 žlicu smjese. Kada pravim muffine košarice punim 2/3  , ali kad pravim cupcake uvijek stavljam samo po jednu žlicu tako da ih bude više komada a da budu manji pa kad se filaju ne budu previsoki  za gristi.

Peči u ugrijanoj pećnici na 180°C oko 15 min ovisno o pećnici.


IZRADA KREME:

U malo mlijeka umiješati gustin a ostatak mlijeka u koji smo dodali drobljene bombone, staviti da provri i da se bomboni otope u mlijeku. Ako je mlijeko provrelo a bomboni se još nisu sasvim otopili, sklonimo mlijeko sa vatre da ne prekipi i dalje miješamo dok se bomboni ne otope te ponovno vratiti na vatru.

Kad je mlijeko provrelo na laganoj vatri ukuhati razmućeni gustin.. Miješati dok se ne zgusne i pojave se mjehurići. Maknuti sa vatre i umiješati čokoladu iskidanu na kockice, miješati dok se čokolada ne otopi i dobije jednolična smjesa. 

Smjesu istresti na tacnu i rasporediti u tanki sloj da se što prije ohladi. Prekriti plastičnim folijom i staviti hladiti.

U međuvremenu margarin izrezati na kockice, staviti ga u zdjelu i ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša.
Omekšali margarin i šećer u prahu dobro izraditi mikserom, malo  po malo dodavati ohlađeni fil i stalno miješati dok nismo dobili glatku jednoličnu kremu.
Kremu prebaciti u vrećicu za ukrašavanje i nanijeti na cupcake. Staviti na hlađenje ili odmah poslužiti.

Ja sam za ukras posipala sa mrvljenim komadićima bombona ali su se nakon nekog vremena otopili pa preporučam da radije koristite zelene mrvice za ukrašavanje.





Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni recepti