Pasirani Mladi špinat sa jajetom na oko i brusketima






Prva ovogodišnja hrpica mladog špinata, iz mog malog vrta. Nema ga puno ali ga ima dovoljno za ovaj lagani obrok  koji nas vrača u djetinjstvo.





Sastojci

500 gr Sviježeg mladog špinata ili smrznutog špinata
2 stabljike mladog češnjaka ili 1 češanj češnjaka
1  žlice brašna
Malo ulja
Sol
2,5 dcl mlijeka
---------------------
2 jaja po osobi
Ulje za prženje
---------------------
Stari kruh izrezan na šnite
Malo ulja
1 češanj češnjaka


Priprema

Špinat očistiti i oprati u cjedilu pod mlazom tekuće vode da se odstrane ostatci zemlje.
Špinat uroniti u lončić kipuće vode i blanširati oko 1-2 minute.
Špinat procijediti kroz cijedilo staviti u blender dodati mlijeko i sve dobro usitniti do željene glatkoće.

U lončiću rastopiti malo ulja, dodati brašno , miješati ga i malko upržiti. Dodati špinat izmiješan sa mlijekom, posoliti promiješati i na srednje jakoj vatri kuhati dok se ne pojave mjehurići i špinat zgusne.

Stari kruh izrezati na šnite, pokapati sa uljem sa obje strane, peči na vreloj tavi sa obje strane dok ne dobije zlatnu boju. Gotove bruskete natrljati češnjem češnjaka.

Usipati špinat u duboke tanjure i u svaki ubaciti 2 jaja na oko.

Pogledaj : Kako ispeći savršena Jaja na oko

Posluživanje
Poslužiti uz pire krumpir, bruskete od starog kruha ili sviježi kruh ili pecivo.



Popularni recepti