Kako ispeći savršeno Jaje na oko





Tko ne voli savršeno pečena jaja na oko, gdje se bjeljanjak stisnio taman kako treba a žumanjak ostao kuhan a još uvijek tekući.

Sastojci

Jaja
Ulje za pečenje
Sol
Po želji sjeckani mladi luk ili sjeckano začinsko bilje

Priprema

U vrelu tavu uliti ulje, smanjiti na srednje jaku vatru, pažljivo razbiti jaja razdvojena jedno od drugoga, ili u modle ako ih imate, posoliti, i po želji posipati sitno sjeckanim začinskim biljem ( peršinov list, celerov list kopar i sl.) i sjeckanim mladim lukom. Žlicom grabiti vrelo ulje i zaliti jaja.



Poklopiti poklopcem ili ako nemamo dovoljno veliki poklopac, možemo poklopiti velikom tepsijom.
Peči poklopljeno 2-3 minute. Provjeriti nakon 2 min. Čim se na žumanjku stisne bjelanjak, jaja su gotova.


Popularni recepti