Marokanske mesne okruglice




Sastojci

Za okruglice :

400 gr goveđeg mljevenog mesa (može i miješano)
2 žlice kus-kusa
½ glavice luka
1 češanja češnjaka
1 žličica vegete
1 žličica Marokanskog mixa začina RAS EL HANOUT
      ( možete ga napraviti po receptu DIY začinski mixevi )
Sjeckani peršinov list

Za umak:

½ glavice luka
1 češanj češnjaka
½ žličice marokanskog mixa začina RAS EL HANOUT 
2 dcl pasirane rajčice
3 dcl goveđeg jušnog temeljca a može i pola goveđe kocke za juhu otopljene u vodi
Sjeckani peršinov list



Priprema

Dobro ugrijati tavu da bude vruća. Dodati malo ulja i ispržiti okruglice da dobiju boju sa svih strana. Ne treba pretrpavati tavu, bolje je pržiti okruglice iz dva puta. Kad su okruglice dobile boju izvaditi ih i ostaviti sa strane.

Na ostatcima od prženja okruglica, dodati luk i pržiti ga dok ne postane zlatne boje, dodati češnjak i brašno, kratko popržiti i zaliti sa pasiranom rajčicom.
Dodati začine. Sve dobro promiješati zaliti jušnim temeljcem. 

Dobro promiješati, vrati okruglice u umak zajedno sa sokom koje su pustile . dovesti do ključanja  i kuhati na laganoj vatri 20 minuta uz povremeno miješanje.
Kad je gotovo dobro promiješati i obilno posipati isjeckanim peršinom.





Poslužiti uz Kus-kus






Popularni recepti