Moj Integralni kruh




Ovaj ukusni kruh je idealan za reguliranje probave i tjelesne težine.


Sastojci

400 gr bijelog mekog pšeničnog brašna
300 gr pšeničnih mekinja fino mljevenih
3 žličice suhog kvasca
3 žličice soli
3 žličice šećera
5 dcl tople vode
3 žlice maslinovog ulja

Malo suncokretovog ulja za premazivanje
Sjemenke suncokreta za posipavanje

Priprema

Sve suhe sastojke staviti u posudu, dobro izmiješati, dodati vodu i ulje te umijesiti glatko tijesto. Poklopiti i ostaviti na toplom da se diže oko 45 minuta dok se smjesa ne podupla.
Kada se diglo tijesto treba premijesiti i ja sa ga podijelila u dvije  manje štruce ili u jednu veliku zavisi kakav kalup imamo. Ja imam dva manja od 24 cm. Dno kalupa obložiti papirom za pečenje, i tijesto dobro poravnati, zasjeci na par mjesta, premazati uljem i posipati sa suncokretovim sjemenkama.



Ostaviti na toplom mjestu da se malo digne oko 15 min.

Peči u dobro zagrijano pećnici na 220°C oko 25 min.  Čim je pečeno odvojite kruh od kalupa i ostaviti da se hladi na mreži za hlađenje. Ako ostavimo u kalupu, uparit će se i neće biti fina korica.







Popularni recepti