Krem juha od graška

Ova fina krepka juha paše u bilo koje doba godine.




Sastojci

400 gr  graška sviježeg ili smrznutog
1 manja glavica luka
1 češanj češnjaka
1 žlica vegete
1 l  jušnog temeljca ili
vode u koju smo dodali 1 povrtnu  juhu iz kocke
2 žličice sjeckanog peršinovog lista
2 žličice sjeckanog celerovog lista
Malo ulja
Malo kiselog vrhnja

Priprema

Sitno isjeckati luk i popržiti ga na malo ulja, dodati grašak i sitno sjeckani češnjak i vegetu, promiješati podliti sa pola vode u kojoj smo rastopili juhu u kocki ili temeljca i kuhati dok grašak ne omekša.
 Pomoću štapnog miksera ili blendera sve ispasirati i vratiti na vatru dodati ostatak vode / temeljca da se razrijedi do željene gustoće. Posipati sa sjeckanim celerom i peršinom. Dovesti do vrenja i  kuhati na laganoj vatri 10 min da se sve lijepo sljubi

Dio graška možete ostaviti ne pasirano da ima malo teksture.


 Po želji poslužiti sa žličicom kiselog vrhnja.

Popularni recepti