Glazura od čokolade



Kad bih prije proučavajući recepte naišla na rečenicu „ preliti sa glazurom od čokolade“ doslovno bih dobila ospice. Ako ste kao i ja vašim mukama je kraj. Probala sam gomilu različitih glazura ali nikada nisam bila zadovoljna. Ovu glazuru sam dobila od jedne gospođe koja je radila kao slastičar u Slobodi. Ako ste iz Osijeka sigurno se sjećate Slobodinih krempita sa savršenom glazurom od čokolade; eto to je ta glazura i ja je koristim za sve kolače.



Sastojci:

100 gr čokolade za kuhanje
3 žlice ulja suncokretovog


Priprema:


NA PARI :

Sve staviti u zdjelu i topiti na pari uz stalno miješanje dok se skoro sasvim ne rastopi ali ne do kraja da ne bi prekuhala jer onda neće biti sjajna. Maknuti sa parne kupelji i nastaviti miješati dok ne postane glatka , sjajna jednolična smjesa.  



U MIKROVALNOJ :

Čokoladu izlomiti na kockice, staviti u plastičnu ili staklenu zdjelu. Dodati ulje i grijati u mikrovalnoj 1,5 minutu. Izvaditi iz mikrovalne i dobro promiješati da bude jednolična i glatka. Ukoliko se čokolada nije sva rastopila vratite u mikrovalnu još na koju sekundu. Dok je još topla preliti preko kolaća.

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni recepti