Začinski maslac / Aromatic butter




Jednostavne, male stvari koje igraju važnu ulogu...
Ovaj začinski maslac sam otkrila tek nedavno ali je od onda postao neizostavan u mome hladnjaku. Obogatit će bilo koje jelo. Koristim ga u bilo kojim varijantama.: za mazanje na kruh ili tost, sendviče, po kockicu maslaca na prženo meso, dodatak omletu ili rižotu...
      
Sastojci:

250 gr maslaca
1-2 češnja češnjaka
4 – 5 žlice  Sviježeg peršinovog list
1 – 2 žlice Sviježeg Vlasaca
Sol
Svježe mljeven biber
Po želji ružmarin, timijan ili čili


Priprema:

Maslac mora biti sobne temperature. 
Stavite ga u posudu i malo promiješati viljuškom. Uzeti 2 – 3 viljuške staviti u  posudicu i ugrijati u mikrovalnoj 10 sek. Da bude toplo ali ne vruće, tek toliko da začini puste arome. U ugrijani maslac dodati zgnječeni češnjak , sol, biber, sjeckane svježe začine. Sve promiješati sa ostatkom maslaca.
Prebaciti u manju posudu sa poklopcem ili pomoću plastične folije oblikovati kobasicu / bombon, ohladiti da se stisne.



Posluživanje
Dobro je maslac prije  posluživanja ostaviti da omekša na sobnoj temperaturi i postane maziv. Možete ga i zamrznuti.
Od svježih začina možete koristiti ono sto imate.

Popularni recepti