Mousse torta od bresaka / Mousse peach cake





Lagana i osvježavajuća torta sa kompotom od bresaka, A tako jednostavna i brza za napraviti.
      
Sastojci

Za biskvit:
3 žlice brašna
3 jaja
3 žlice šećera
1 žlica vode
1 žlica kakaa
vanilija

Za mouss:
2 konzerve kompota od bresaka
(ocijeđene masa oko 900 grama)
2 žlice limunovog soka
3 vrećice želatine
150 ml vode
250 ml vrhnja za šlag
100 gr šećera u prahu


Priprema

Bjelanjke miksajte sa prstohvatom soli, pa lagano umiješajte ostale sastojke i izlite u kalup za tortu u koju ste stavili papir za pečenje, te pecite na 170 stupnjeva oko 20 min.

NAPOMENA:

Pošto u originalnom receptu nije napomenuto u koja se veličina kalupa koristi ja sam koristila  promjera 26 cm pa mi je bila malo niža nego što je trebalo. Zato vam savjetujem da koristite onaj manji od 24 cm. I ja ču u buduće koristiti taj.


Breskve procijedite i izmikajte da dobijete pire. Sok od kompota ostavite sa strane.
Želatinu namočite u 150 ml soka od kompota  ( 3 – 4 žlice soka ostavite da nakapate biskvit )  ili vode. I  ostavite da nabubri.
U pire dodajte šećer u prahu, nabubrenu želatinu koju ste otopili na laganoj vatri ( ne smije prokuhati), limunov sok, te istučeni šlag, pa lagano sve izmiješajte.

Pečeni i ohlađeni biskvit stavite na podlogu za tortu i oko njega obruč od kalupa za tortu. Pokapati sa onih par žlica soka.
Izlijte kremu te stavite u frižider na nekoliko sati da se dobro ohladi, pa nakon toga
prođite tankim nožem uz rub obruča pa ga lagano skinite.

Gotovu i ohlađenu tortu možete ostaviti taku kako je ili je ukrasiti sa šlagom.


Popularni recepti