Slavonske rolice / Slavonian rolls




Kad  Kinzi mogu imati svoje proljetne, možemo i mi imati svoje Slavonske rolice. Savršeno paše uz hladno pivo, dobro vino i još bolje duštvo.



Sastojci:
Za 24 rolice

6 listova vučenog tijesta za pite i savijače ( ½ paketa )
150 gr sušene slanine
150 gr dimljene kobasice
150 gr šunke za pizzu
150 gr krumpira
150 gr tvrdog sira
1 manja glavica luka
2 – 3 žlice kiselog vrhnja
Peršinov list
Soli po potrebi

UMAK OD AJVARA

5 žlica ajvara
3 žlice kiselog vrhnja


Priprema:


Krumpir oguliti, oprati i naribati na ribežu za jabuke i ostaviti sa strane. Sir naribati i izmiješati sa sitno sjeckanom šunkom.  Luk, slaninu i kobasicu narezati na sitne komadiće. Slaninu i kobasicu popržiti na vreloj tavi na srednje jakoj vatri. Dodati luk i nastaviti pržiti dok ne počne tamniti. Ubaciti ribani krumpir, dobro promiješati i ostaviti da se malo ohladi.
Dodati u smjesu šunke i sira. Dodati kiselo vrhnje, sjeckani peršinov list i sve dobro izmiješati.
Listove za savijaču staviti jednu na drugu, okrenuti vodoravno i prerezati po pola, pa svaku polovicu još po pola, tako da od svakog lista dobijemo 4 jednake trake tijesta.



Svaku traku uzeti, premazati uljem, pri dnu filovati sa 1 žlicom nadjeva. Oblikovati prstima u valjkasti oblik, omotati tijestom i čvrsto zarolati. Slagati u lim za pečenje sa krajem namotaja okrenutim prema dole.

Premazati uljem i peči u prethodno zagrijanoj pečnici na 200°C oko 25 minuta. Poslužiti uz umak od ajvara.

UMAK OD AJVARA

Ajvar možete koristiti ili ljuti ili blagi. To ovisi isključivo o vama i onome što volite.
Ajvar i kiselo vrhnje ravnomjerno izmiješati.


Popularni recepti