Instant štrudla sa
čokoladom za koju vam trebaju samo tri sastojka. Brza, jednostavna i apsolutno
fantastična.
Izvor recepta: Inocha
Sastojci:
500 gr paket gotovog lisnatog tijesta ( 1 paket )
400 gr omiljene
čokolade ( 4 komada po 100 gr )
1 jaje za premazivanje
Priprema:
Lisnato tijesto odmrznite. Obično je u svakom paketu
tijesto razdijeljeno na dva komada, ako je kojim slučajem ( ovisno o
proizvođaču ) tijesto u jednom komadu prerežite ga po pola tako da dobijete dva
jednaka komada.
Svaki komad tijesta razvaljajte tako da bude tri puta širi
od čokolade tj. da kad na njega poslažete dvije čokolade jednu ispod druge sa
svake strane ostane dovoljno tijesta za zamotavanje.
Na komad razvaljenoga
tijesta postavimo dvije cijele table čokolade, jednu ispod druge u dužinu.
Tijesto koje je ostalo viriti sa svake strane zarežemo ukoso na trake od 1,5
cm.
Zatim trakice prebacujemo naizmjenice s jedne pa sa druge
strane preko čokolade kao da pletemo pletenicu i tako omotamo čokoladu i
dobijemo štrudlu.
Isto ponovimo i sa drugim dijelom tijesta i druge dvije
čokolade.
Obje štrudle prebacimo na tepsiju obloženu sa papirom za
pečenje. Premažemo ih sa razmućenim
jajetom i pečemo u dobro zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20 min, dok se tijesto ne napuhne
i dobije lijepu zlatnu boju.
Nema komentara:
Objavi komentar