Štrudla Čokoholičarev san / Chocoholic dream strudel

Instant štrudla sa čokoladom za koju vam trebaju samo tri sastojka. Brza, jednostavna i apsolutno fantastična.

Izvor recepta: InochaSastojci:

500 gr paket gotovog lisnatog tijesta ( 1 paket )
400 gr  omiljene čokolade ( 4 komada po 100 gr )
1 jaje za premazivanje


Priprema:

Lisnato tijesto odmrznite. Obično je u svakom paketu tijesto razdijeljeno na dva komada, ako je kojim slučajem ( ovisno o proizvođaču ) tijesto u jednom komadu prerežite ga po pola tako da dobijete dva jednaka komada.

Svaki komad tijesta razvaljajte tako da bude tri puta širi od čokolade tj. da kad na njega poslažete dvije čokolade jednu ispod druge sa svake strane ostane dovoljno tijesta za zamotavanje.
Na  komad razvaljenoga tijesta postavimo dvije cijele table čokolade, jednu ispod druge u dužinu. Tijesto koje je ostalo viriti sa svake strane zarežemo ukoso na trake od 1,5 cm.
Zatim trakice prebacujemo naizmjenice s jedne pa sa druge strane preko čokolade kao da pletemo pletenicu i tako omotamo čokoladu i dobijemo štrudlu.Isto ponovimo i sa drugim dijelom tijesta i druge dvije čokolade.


Obje štrudle prebacimo na tepsiju obloženu sa papirom za pečenje.  Premažemo ih sa razmućenim jajetom i pečemo u dobro zagrijanoj pećnici  na 200°C oko 20 min, dok se tijesto ne napuhne i dobije lijepu zlatnu boju.
Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni recepti