Domaći mlinci



Od kada sam prvi puta napravila sama svoje mlince, više mi nije padalo napamet
da ih kupujem.
Toliko su jednostavni za napraviti a neusporedivo su bolji i ukusniji.
Zato ih obićno napravim više jer mogu u plastićnoj vrečici stajati dugo.







Sastojci:

400 gr brašna
2 dcl vode
1 žlićica soli


Priprema

1.  U posudu staviti sve sastojke i umijesiti glatko tijesto.
Tjesto podjeliti na 6 jednakih djelova i svaki dio smotati u kuglicu, prekriti
plastičnom folijom i ostaviti da se odmori 30 minuta.

2. Treba ugrijati pečnicu na 200°C  i plitku, široku tepsiju (onu od pečnice)
ostaviti u pečnici da se i ona ugrije.

3.  Uzeti kuglicu tijesta, i razvaljati je tako  tanko oko 1-2 mm. Prebaciti na
papir za pećenje i peči na vreloj tepsiji naopako okrenutoj oko 8 - 10 min.
zavisi koliko želimo da potamne. Ja ih osobno volim rešije.
Ohlaađene mlince možemo odmah koristiti ili spremiti u vrečicu za neki drugi put.



Mlince istrgati na veče komade, ubaciti u posoljenu kipuču vodu i
kuhati na laganoj vatri 5 minuta. Procijediti i ubaciti u vralu masnoću od pečenja.
Posoliti po potrebi . Po želji zapeći u pečnici oko 10 min.
Posluživanje
Poslužiti uz bilo koje pečenje ali najbolje ide uz perad.

Popularni recepti