Svjetlucava jaja bojana u vinu



Iako se to na ovoj fotografiji ne vidi, ali jaja su cijelom površinom prekrivena sitnim kristalima koji na suncu i svijetlu blješte poput dijamanata.  Još jedan prirodan način bojanja jaja. Tamnija jaja su bojana u crnom vinu i ljubičastom kupusu a svijetlije u  bijelom vinu i ljuskama luka.


Potrebno:

Jaja – koliko god želite jaja bojati

Vino – toliko da prekrije sva jaja, bijelo ili crno ovisno o tome koje boje želite dobiti. Vino ne mora biti nikako skupo jer ono neće utjecati na okus jajeta.

--------------

Za prirodnu tamno ljubičastu boju koriste se listovi ljubičastog kupusa u kombinaciji sa crnim (crvenim)  vinom.

Za prirodnu narančasto smeđu boju koriste se ljuske žutog luka, u kombinaciji sa bijelim vinom.

Za prirodnu žutu boju koristi se bijelo vino u koju smo dodali 1 – 2 žlice kurkume. Za ovu kombinaciju izaberite svjetlija jaja.

-------------------

Na ovaj način možete koristiti i kupovnu boju za jaja po želji. Ali tada koristite bijelo vino.

---------------

Ocat 




Postupak:

Pomoću salvete umočene u octu dobro očistiti jaja od mogućih nečistoća.



U svaki lončić posebno dodati listove kupusa, ljuske od luka, kurkumu u prahu ili kupovnu boju. Na to složiti jaja te preliti sa vinom tako da sva jaja budu prekrivena vinom.  



Dovesti do vrenja i kuhati na laganoj vatri 15 min.

Ugasiti vatru i ostaviti da stoji u vinu par sati ili najbolje preko noći.

 

Nakon što su odstajala, jaja izvaditi iz vina  najbolje na neku rešetku i ostaviti da se osuše.

Jaja se ne premazuju ničim da kristali ne bi otpali.



Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni recepti