Za Ajvar postoji bezbroj recepata i načina pripreme. Ovaj
recept je jako jednostavan a jednako ukusan. Ja po njemu radim već godinama
i svima se sviđa koji ga probaju.
Sastojci.
5 kg očišćene paprike
1 kg patlidžana očišćenog
----------
3 litre vode
25 dg soli
2 dcl octa
1 dcl ulja
žlicu senfa,
2 kocke kokošje juhe,
konzervans.
-----------------
Ljute feferone po želji
( feferona stavite ovisno koliko
želite da vam Ajvar bude ljut, ako ne želite ljuto tada feferone izostavite )
Priprema:
Papriku oprati, očistiti od
sjemenki. Patlidžan oguliti i očistiti od sjemenki.
Vodu, sol, i ocat staviti prokuhati.
Kad to počne kuhati, u vodu
stavljati papriku i patlidžan vrlo kratko samo da omekša.
Dobro ocijediti. Samljeti na mašinu
za meso. Ako dodajete feferone dodati i samljeti kad se melje i paprika.
Ulje staviti da se zagrije u
široki lonac. U to istresi mljevenu smjesu. Na laganoj vatri peći ( upržiti ) uz
miješanje 45 minuta. Tada dodaj žlicu senfa, 2 kocke kokošje juhe, konzervans. Dobro
izmiješati da se sve ravnomjerno rasporedi, peći još deset minuta i gotovo.
Nema komentara:
Objavi komentar