Ljubavna pisma - (Szerelmes levél)




Od kad sam vidjela ovaj recept u Tjednima Mađarske kuhinje, ne mogu prestati misliti o ovim kiflicama. Sad sam ih napokon i napravila i ispunile su sva moja očekivanja. Jako su fine, i tope se u ustima.

Izvor recepta: jakago


Sastojci

Za tijesto:

200 gr margarina
180 gr  kiselog vrhnja  
300 gr brašna
1 žličica vanili šećera
prstohvat soli

Za nadjev:

20 gr krupno mljevenih lješnjaka
150 gr džema od kajsija ili neki drugi džem
1 žlica  mljevenog šećera
1 žličica vanili šećera


Priprema

Margarin koji je omekšao na sobnoj temperaturi umutiti sa kiselim vrhnjem  Zatim dodati brašno, prstohvat soli i vanili šećer i umijesiti tijesto. Podijeliti ga na dva dijela, staviti u vrečicu za zamrzavanje i rastanjiti oklagijom pa ostaviti da se dobro rashladi u hladnjaku, ili, ako vam se žuri, u zamrzivaču.

Za nadjev:
Dobro promiješati mljevena lješnjake, džem, šećer u prahu i vanili šećer.




Radnu podlogu posuti brašnom i oklagijom rastanjiti dobro rashlađeno tijesto na debljinu oko 1 cm. Rezačem  za tijesto rezati kvadratiće veličine  8x8 cm, na svaki malom žličicom, nanijeti nadjev i onda ih unakrsno preklopiti, blago stisnuti da se zalijepe krajevi (ukoliko to teže ide, četkicom ih premazati vodom pa zalijepiti).

Dok se kiflice pripremaju, ugrijati pećnicu na 200°C . Peći kiflice kratko, oko 10 minuta, čim rubovi počnu da rumene, gotove su. Tople kiflice uvaljati u prah šećer ili ih posuti šećerom kada se ohlade.


Savjet više :

Ove se kiflice sirove mogu i zamrznuti. Napravite odmah duplu smjesu. Jedan dio odmah ispecite a drugi dio poslažite razmaknute na papir za pečenje. Staviti u zamrzivač da se zamrznu. Kad su smrzle, mogu se sve spojiti u jednu vrećicu i držati u zamrzivaču dok ih ne zatrebamo. Kad ih žeimo peči izvadimo ih iz zamrzivača i poslažemo na tepsiju i papir za pečenje, ostaviti 1 sat da se odmrznu. Peči na 200°C oko 10 min.

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni recepti